Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

С грандиозен концерт Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ отбеляза Деня на Тракия

29 март 2024
»
»
С грандиозен концерт Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ отбеляза Деня на Тракия

С грандиозен концерт Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ отбеляза Деня на Тракия
С грандиозен концерт Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ отбеляза Деня на Тракия. На една сцена в Операта, излязоха световно известният кларнетист Иво Папазов – Ибряма, виртуозът на акордеона Петър Ралчев, Наско Цачев – кавал, Митко Денев – клавир, Сашо Михайлов – ударни инструменти, Васко Денев – клавир и тракийските певици Жечка Сланинкова и Таня Стоева, и Петя Панева от Гласът на България 2021 год. Залата се оказа малка за всички, които искаха да станат свидетели на виртуозните изпълнения и организаторите осигуриха огромен екран пред Операта, пред който се събраха стотици бургазлии.
Организатори на събитието са ТД „Екзарх Антим I“ с председател Тодор Ангелов, родолюбецът тракиец Георги Манев, „Пазители на Българщината“, НЧ „Тракия-2015“, Община Бургас и Български съюз на тракийските организации.
Концертът стана възможен с финансовата подкрепа на Георги Манев. Той поздрави гостите в залата и сподели, че винаги ще помага за всяка една родолюбива и благородна кауза.
По време на събитието Тодор Ангелов поздрави всички тракийци и припомни, че това е само едно от първите събития, които са включени в календара на Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ за 2024 година.
Специален поздрав към всички присъстващи по случай Деня на Тракия отправи и кметът Димитър Николов, който е наследник на стар тракийски род и винаги е показвал отношение към българщината.
Специални гости на събитието бяха председателят на Общински съвет – Бургас Михаил Хаджиянев, заместник кметове и общински съветници от всички представени партии в местния парламент.
Продължаваме да пазим традициите и гледаме в бъдещето!


Галерия