Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

II Тракийска младежка среща – Бургас 2017 год.

13 февруари 2017
»
»
II Тракийска младежка среща – Бургас 2017 год.

II Тракийска младежка среща – Бургас 2017 год.
Младежи от цялата страна се събраха на втора национална тракийска среща. Тя се проведе през уикенда и събра над 70 души от Бургас, Варна, Сливен, Кърджали, Карнобат, Созопол, Айтос, Павликени, Казанлък и др. Срещата се организира от бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” и е част от програмата му за развитие на организацията и младежката структура в нея.
   На мероприятието присъства председателката на тракийския женски съюз – Румяна Вълчева, която разказа за важната роля на жената тракийка в живота на тракийския съюз и трудностите, които е трябвало да преодолеят, докато се наложат в една отначало мъжка организация.
   „Много сме доволни, че има такъв интерес към срещата” – каза Тодор Ангелов, председател на бургаското тракийско дружество. „Миналата година бяхме 50 души, а тази над 70, като дори не можахме да включим всички желаещи, поради ограничения капацитет на базата. За нас е важно тракийските младежи от цяла България да се познават, за да могат да работят заедно за тракийската кауза.”
   Гост на мероприятието бе и председателят на СТДБ, който поздрави всички участници и подчерта важното значение на тракийската организация за обединението на българите в съвременния динамичен свят. Той благодари на организаторите на срещата – в лицето на председателя на бургаското тракийско дружество - Тодор Ангелов, за добрата инциатива, която събра толкова много млади тракийци,  имащи желание да работят за тракийската кауза. Присъстващите проведоха дискусия за мястото на младежите в тракийските дружества и актуалното състояние на младежките структури по места. Бяха взети решения за предстоящи мероприятия през годината, в които да участват млади хора по места.


Галерия