Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

 • Тракийско дружество „ОДРИНСКА ЕПОПЕЯ 1913” направи годишното си събрание
  Тракийско дружество „ОДРИНСКА ЕПОПЕЯ 1913” направи годишното си събрание 05 февруари 2018

  Тракийско дружество „Одринска епопея 1913”, гр. Камено направи своето годишно събрание.
  прочети още

 • Беседа по тракийски въпроси в Тракийско дружество – Варна
  Беседа по тракийски въпроси в Тракийско дружество – Варна 26 януари 2018

  Акад. Борислав Йотов бе специален гост на среща с тракийци в Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода”, гр. Варна. В нея активно участие имаха и бургаските тракийци от тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Те бяха специално поканени, за да присъстват на мероприятието.
  прочети още

 • Коледен концерт на Тракийско дружество - Айтос
  Коледен концерт на Тракийско дружество - Айтос 20 декември 2017

  На 19 декември се проведе Коледен концерт в гр. Айтос, организиран от Тракийско дружество "Петър Киприлов 1897" – гр. Айтос. В него голямо участие имаха тракийците от Тракийско дружество "Екзарх Антим I" – Бургас.
  прочети още

 • Тракийското дружество отбеляза своя 121-ви рожден ден!
  Тракийското дружество отбеляза своя 121-ви рожден ден! 18 декември 2017

  Тракийско дружество „Екзарх Антим I” отбеляза своя 121-ви рожден ден с голямо тържество. Официални гости на мероприятието бяха Стоян Колев – общински съветник, Ивайло Вагенщайн – общински съветник и председател на НФСБ – Бургас, Мая Казанджиева – директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” към Община Бургас и Петър Парушев – началник на отдел „Култура” към Община Бургас.
  прочети още

 • Общо събрание и в клуб „Тракия”
  Общо събрание и в клуб „Тракия” 14 декември 2017

  Тракийският клуб „Тракия” в с. Твърдица към Тракийско дружество „Екзарх Антим I” направи общо събрание на членовете си. Дневният ред на събранието включваше избор на ръководство на клуба, избор на делегати за Общо събрание на бургаското дружество, запознаване на членовете на клуба с правила за членство в ТД „Екзарх Антим І“ – гр. Бургас както и изказвания, предложения и препоръки за дейността на клуба и дружеството. прочети още

 • Патронен празник на СУ „Константин Петканов”
  Патронен празник на СУ „Константин Петканов” 13 декември 2017

  Тодор Ангелов - председател на тракийското бургаско дружество „Екзарх Антим I” бе официален гост на откриването на честванията по повод патронния празник на СУ „Константин Петканов” в комплекс Меден рудник.
  прочети още

 • Клуб „Надежда” направи общо събрание
  Клуб „Надежда” направи общо събрание 11 декември 2017

  Тракийският клуб „Надежда” в кв. Сарафово към Тракийско дружество „Екзарх Антим I” направи общо събрание на членовете си. Както в повечето структури на бургаското дружество и там дневният ред на събранието включваше избор на делегати за Общо събрание на бургаското дружество, запознаване на членовете на клуба с правила за членство в ТД „Екзарх Антим І“ – гр. Бургас както и изказвания, предложения и препоръки за дейността на клуба и дружеството.
  прочети още

 • Клуб „Прогрес” с общо събрание на членовете си
  Клуб „Прогрес” с общо събрание на членовете си 07 декември 2017

  Тракийският клуб „Прогрес” към Тракийско дружество „Екзарх Антим I” направи общо събрание на членовете си. Дневният ред на събранието включваше избор на делегати за Общо събрание на бургаското дружество, запознаване на членовете на клуба с правила за членство в ТД „Екзарх Антим І“ – гр. Бургас както и изказвания, предложения и препоръки за дейността на клуба и дружеството.
  прочети още

 • Общо събрание в клуб „Здравец”
  Общо събрание в клуб „Здравец” 06 декември 2017

  Тракийският клуб „Здравец”, с. Черни връх към Тракийско дружество „Екзарх Антим I” направи общо събрание. Дневният ред на събранието включваше избор на делегати за Общо събрание на бургаското дружество, запознаване на членовете на клуба с правила за членство в ТД „Екзарх Антим І“ – гр. Бургас както и изказвания, предложения и препоръки за дейността на клуба и дружеството. прочети още

 • Тържествено събрание на клуба „Тянка Бошнакова”
  Тържествено събрание на клуба „Тянка Бошнакова” 05 декември 2017

  Клубът на малоазийските българи „Тянка Бошнакова”, към тракийско дружество „Екзарх Антим I”, гр. Бургас направи тържествено събрание. Официален гост на мероприятието беше Тодор Ангелов – председател на бургаското дружество -  специално поканен, за да присъства на вълнуващото събитие.
  прочети още